شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

شما دیدید که وسط برنامه رفتم و یک کتاب را به مجری دادم. اگر آدمها خودشان باشند، حس به مخاطب منتقل می‌شود. برنامه‌های تلویزیونی که با مخاطب ارتباط برقرار نمیکنند، در همین زمینه مشکل دارند.

خبرگزاری حوزه/ کافی است چند پله تاریک را پشت سر بگذاری تا به آسمان پیوند بخوری و چشمانت به گنبد طلایی روشن شود. بالا که میروی همه در جنب و جوش هستند. البته هنوز یکساعت تا پخش برنامه باقی مانده ولی همه نیروها به خط شده اند و هماهنگی‌های لازم را انجام می‌دهند. اینجا قرار است به پابوسِ بی بی برویم؛ «پابوس»، عنوان برنامه‌ای است که این شبها به مناسبت دهه کرامت، حدود ساعت 21 به صورت زنده از شبکه دو پخش می‌شود و از پشت بام حرم حضرت معصومه (س)، دلهای همه مخاطبان را روانه قم می‌کند، اما پشت صحنه پابوس، ولوله‌ای است تا همه چیز طبق برنامه پیش برود.

پیشانی هر برنامه ای، مجری آن برنامه است و بخصوص در برنامه‌های معارفی از اهمیت بالایی برخوردار است. کم نیستند برنامه‌هایی که احساس میکنی مجری به آن چیزی که میگوید «باور» ندارد، اما در «پابوس» اینگونه نیست.

 

رسالت بوذری: احتمالا دق می‌کردم!

«رسالت بوذری» که در یک خانواده روحانی رشد کرده، از صمیم قلب از اینکه از پشت بام حرم حضرت معصومه (س) با مردم سخن می‌گوید خوشحال است. خودش می‌گوید: «از 8/8/88 هر سال در دهه کرامت در حرم امام رضا (ع) برنامه داشتم، همه عشقم، آن پشت بام و بارگاه رضوی بود که بی نظیر است، وقتی امسال قم مطرح شد با خودم گفتم دور بی بی بگردم، اما خوب مشهد یک چیز دیگر است، ولی خدا شاهد است، وقتی آمدم قم نظرم تغییر کرد. معماری اینجا به گونه‌ای است که ارتفاع این پشت بام نسبت به حرم امام رضا خیلی کمتر است و نزدیکی بیشتری با مردم دارم، این باعث شده خیلی حس خوب و بی نظیری داشته باشم. امسال اگر مشهد نمی‌رفتم و قم هم نمی‌آمدم احتمالا دق می‌کردم! ممکن نیست کسی حالش بد باشد و بیاید اینجا و دست خالی برگردد. امیدوارم بی بی مزدمان را زیارت برادرشان حضرت رضا (ع) قرار دهند.»

 

بعد از 20:30، از بهترین زمان‌ها برای پخش است

همینکه از «رسالت» خداحافظی می‌کنم، پیام ابراهیم پور، تهیه کننده و کارگردان برنامه را می‌بینم که حسابی سرش شلوغ است و مدام با عوامل برنامه یا گوشی تلفن صحبت میکند. مجال گفت و گوبا پیام را به بعد از برنامه می‌سپاریم و با دکتر محسن حبیبی، مدیر گروه معارف اسلامی شبکه 2 و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی هم کلام می‌شویم. او که موفق شده وقت مناسبی را برای پخش پابوس بگیرد می‌گوید: شبکه دو، شبکه خانواده است و حضرت معصومه (س) از بهترین الگوهایی است که می‌توانیم به خانواده‌ها و دختران معرفی کنیم، اما کمتر این کار را کرده ایم. با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب بر روی خانواده و مسایل تربیتی، امسال فرصت خوبی فراهم شده است تا در پابوس، از آن حضرت و الگوهای تربیتی سخن بگوییم، زیرا ما شبکه‌ای هستیم که باید برای خانم‌ها الگوسازی کنیم. پخش برنامه هم بعد از اخبار 20:30 و از ساعات پیک مخاطب در شبکه است که زمان خوبی برای پخش برنامه انتخاب شده است.»

 

اصرار داشتیم برنامه از قم باشد

حجت الاسلام خلیلی، مدیر روابط عمومی موسسه عسکریه هم که حمایت از برنامه را بر عهده دارد، در پشت صحنه مشاهده می‌شود. او میگوید راهبرد موسسه حمایت از هنجارهای اجتماعی و آموزش است و پابوس، هر دو جایگاه را دارد. ضمن اینکه دیدیم همه شبکه‌ها از مشهد برنامه می‌روند، اما ما اصرار داشتیم برنامه از قم برود. تا شخصیت حضرت معصومه سلام الله علیها معرفی بشود.

 

رسانه ملی، یک منبر پرمخاطب است

امشب نماینده ولی فقیه در استان بوشهر که برای زیارت به حرم حضرت معصومه (س) آمده است، به عنوان کارشناس در برنامه حاضر شده است. قبل از اینکه روی آنتن برود، از کرامات حضرت برای عوامل پشت صحنه سخن می‌گوید و همه را به وجد می‌آورد. او معتقد است: «حضور روحانیت در رسانه ملی و شبکه‌های مجازی که سطح بسیار وسیعی در جامعه و جهان دارند، یک فرصت بسیار مغتنم هست و کارشناسان مذهبی باید از این فرصت استفاده کنند و علاوه بر دفاع مقدس فرهنگی، برنامه‌های تبیینی و تبلیغی و تبلیغ فرهنگی داشته باشند چون مانند یک منبر بسیار پرمخاطب است که باید از آن بهره برد».

 

گفتگو با کارگردانی که آرام و قرار ندارد

منتظر ماندیم تا برنامه تمام شود، بلکه بتوانیم چند دقیقه‌ای با تهیه کننده و کارگردان برنامه گفت و گو کنیم، اما پایانی بر هیجان و جنب و جوش وی بعد از برنامه هم نبود و برای گفتگوی کوتاه، مجبور شدیم از صحنه دور شویم. پیام ابراهیم پور که پیش از این برنامه‌های متعددی همچون «شبهای روشن» را روی آنتن برده است، می‌گوید؛ برنامه زنده به این نیست که تایتل «زنده» بخورد، ولی روحش زنده نباشد. برخی برنامه‌ها طوری است که تا آن تایتل زنده را نبینی، متوجه نمیشوی که این برنامه، زنده است.

 

* همه چیز از پشت صحنه شروع می‌شود

ابراهیم پور درباره نشاط در برنامه پابوس می‌گوید: «اتفاقی که باید بیفتد این است که اول از همه از خود شخص و عوامل پشت صحنه بیفتد، اینها همه هیجاناتی است که من به برنامه می‌دهم. هیجان و حس از پشت صحنه شروع می‌شود و به مخاطب منتقل می‌شود. برنامه ما مستند ترکیبی است. ما پشت صحنه و روی صحنه نداریم و شما دیدید که وسط برنامه من رفتم و یک کتاب را به مجری دادم. ما برنامه هایمان مستند ترکیبی است. اگر آدمها خودشان باشند، خوب است و حس به مخاطب منتقل می‌شود. برنامه‌های تلویزیونی که با مخاطب ارتباط برقرار نمیکند، همین مشکل را دارد... عوامل برنامه معارفی باید خودشان باشند و مصنوعی نباشد. مخاطب معارفی، کیفی است و خیلی می‌فهمد... فقط نگاه نمی‌کند، بصیرت و بینش دارد. چون با شعور و سواد و دین مواجهیم، خیلی باید مراقب باشیم که خودمان باشیم. 

 

* قم، روزی مان بود

او که چند سال است دهه کرامت را در مشهد سپری می‌کند، درباره حضور در قم می‌گوید: «این‌که چرا قم آمدیم، روزی بوده است». قصه‌هایی پیش آمد که نتوانستیم برویم امام رضا (ع)، اما الان خیلی خوشحالیم که آمدیم قم. نمی‌دانم چرا سالیان گذشته این بوده که همه برنامه‌ها از حرم رضوی باشد، چون دهه کرامت از بانوی کریمه شروع شده است و فکر میکنم اولین بار است که چنین برنامه‌ای از قم پخش می‌شود.

تصاویر پشت‌صحنه برنامه پابوس در بام حضرت معصومه(س)

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha